Eltiltás, pénzbüntetés

Két év börtönt kapott a rendőrgázoló

Két év börtönt kapott nem jogerősen a Kazincbarcikai Járásbíróságon az a 23 éves férfi, aki tavaly márciusban kocsijával elsodort egy intézkedő rendőrt, és több méteren át vonszolta.

2013.04.08 11:51MTI

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezetője elmondta, a férfit két évre eltiltották a közügyektől és a járművezetéstől is, valamint 450 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá. Az ügyész emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 23 éves férfival szemben. 

A vádlottat körözte a rendőrség, ezért az általa vezetett autót tavaly március 5-én Kazincbarcikán megállították a rendőrök. A férfit igazoltatták, majd felszólították, hogy szálljon ki a járműből, de ennek nem tett eleget, hanem gázt adott és nagy sebességgel elindult. Ennek során magával rántotta a nyitott ajtó mellett álló intézkedő rendőrt, akit métereken keresztül vonszolt, mivel a rendőr a gépkocsi ajtajába és kormányába kapaszkodott. 

Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli ház falának ütközött. A rendőr a kezén és a lábán horzsolt, zúzott sérüléseket szenvedett - mondta Martossy György. Hozzátette: a férfi nem tett vallomást az eljárás során, a bírósági tárgyaláson csupán az utolsó szó jogán nyilatkozott, amelyben beismerte és megbánta tettét. 

Eddig már hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni, garázdajellegű, illetve kábítószerrel összefüggő cselekmények miatt. A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokú ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd - közölte Martossy György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.