Ön- és közveszélyes férfit állított elő Baranyában

Bozótvágóval fenyegette a rendőröket - a TEK ártalmatlanította a férfit

Ön- és közveszélyes, rendőröket fenyegető férfit állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Baranya megyei Mekényesen.

2013.04.06 15:37MTI

Csütörtök reggel kérte a komlói kapitányság a TEK segítségét. A járőrök azért jelentek meg az 53 éves férfi mekényesi házánál, hogy elővezessék őt, mert az ellene folyó büntetőeljárásban - kihallgatása céljából - többszöri idézésre sem jelent meg a kapitányságon, akadályozva ezzel a nyomozást.
   
A férfi arrogánsan és támadóan lépett fel a rendőrökkel szemben, nem tett eleget a felszólításuknak, ellenállt az intézkedésnek. Az udvaron álló kocsijából ki-be szállva, a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket, vagy akár magával is végez. Szavait nyomatékosítva egy benzines kannát tett maga mellé, és rágyújtott egy cigarettára. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször kifejezte öngyilkossági szándékát is - idézték fel a történteket a közleményben.
   
Ezt követően a TEK egysége egy megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített mentőszolgálat és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, személyi sérülés nem történt - írták, hozzátéve, hogy a férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították.
   
Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.