Diósdon

Páncéltörő gránátot fordított ki a munkagép a földből

Egy második világháborús, 7,5 centiméteres átmérőjű német páncéltörő gránátot fordított ki a földből egy munkagép pénteken kora délután Diósdon.

2013.04.05 14:44MTI

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje elmondta: a Homokbánya utcában kábelfektetési munkák közben találták a gránátot. 

A robbanószer nem kilőtt állapotban került elő, a tűzszerészek elszállították a központi gyűjtőhelyre, ahol később semmisítik meg. Korábban a beazonosítás idejére 200 méter sugarú körben forgalomkorlátozást vezettek be, ezt az elszállítás után feloldották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.