Szivattyúzással is védekeznek

Átvágják a Principális-csatorna gátját Nagykanizsán

A lakóházak védelme érdekében átvágják Nagykanizsán a Principális-csatorna gátját.

2013.04.03 12:08MTI

A helyi védelmi bizottság döntése alapján a Pivári utcai házak védelme érdekében vágják át a csatorna túloldali gátját. Eközben homokzsákokkal és szivattyúzással is védik a közeli épületeket. 

A csatorna mellett párhuzamosan haladó Kemping utat fél pályán elöntötte a víz, ezért a közútkezelő egy szakaszon sebességkorlátozó táblákat helyezett ki. Délelőtt önkénteseket toborzó felhívást tett közzé Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP), mert a nagy mennyiségű csapadék következtében a Principális-csatornánál kritikus helyzet alakult ki. 

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy több tucatnyi önkéntes vesz részt a házak felőli oldalon a homokzsákokból az elmúlt napokban rakott gát magasításán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.