Egy nap alatt

Hét határsértőt fogtak el Bács-Kiskun megyében

Hét külföldi határsértőt fogtak el egy nap alatt Bács-Kiskun megyében.

2013.03.23 14:35MTI

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gál Kristóf tájékoztatása szerint két koszovói állampolgárt Vaskút belterületén igazoltattak a járőrök, a külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ellenőrzésük során kiderült: egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindkettejüket a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra vitték.
   
A rendőrök az 53-as számú út mellett három afgán állampolgárt is elfogtak. Valamennyien menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.
   
Szintén ott helyezték el azt a nyugat-szaharai és algériai állampolgárt, akiket az 55-ös számú út mellett fogtak el a tompai járőrök. Igazoltatásukkor kiderült: a nyugat-szaharai állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindkét illegális határátlépő menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.