Vesztegetés miatt

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott két korrupt rendőr

Vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - nem jogerősen - két rendőrt a Fővárosi Törvényszék.

2013.03.11 12:53MTI

A két kerületi rendőr egy lejárt műszaki vizsgájú gépkocsi vezetőjétől pénzt kért, ám a férfi a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársa volt, így a korrupt rendőrök megbuktak a megbízhatósági vizsgálat keretében szervezett akcióban. (Az NVSZ feladatai közé tartozik a hivatásos állományú rendőrök kifogástalan életvitelének, megbízhatóságának ellenőrzése.)
   
A közlemény szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség március 8-án - gyorsított eljárásban - állította bíróság elé a XIII. kerületi rendőrkapitányságon dolgozó két rendőrt "hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt".
   
Az eset még február 15-én délelőtt történt a XIII. kerületi Göncöl utcában. Az intézkedés során az egyik rendőr "társa hallgatólagos egyetértésével" 25 ezer forintot kért a gépkocsi vezetőjétől azért, hogy a szabálysértési bírság kiszabásától eltekintsen. Az autóstól - akiről utóbb derült ki, hogy az NVSZ munkatársa - végül 18 ezer forintot vettek át.
   
A tettenérés után a két rendőrt előállították a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.
   
A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a bíróság mindkét vádlott bűnösségét megállapította, ezért egyiküket 1 év 10 hónap, míg másikukat - bűnsegédként - 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását mindkét vádlott esetében 2 év próbaidőre felfüggesztették. A vádlottakat emellett a bíróság pénzbüntetésre is ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.