3 milliós kár

Internetes csalókat fogtak el Szabolcsban

Internetes csalókat fogott el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a három gyanúsított összesen több mint hárommillió forint kárt okozott a sértetteknek.

2013.03.08 12:25MTI

Tamásné Berki Bianka, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: egyik esetben egy paszabi nő és férfi több internetes oldalon álnéven értékesített különböző műszaki cikkeket, a vételárak átutalását követően azonban egyetlen esetben sem küldték meg a megrendelt eszközöket.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak - akik a kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését - csaknem száz sértettnek összesen kétmillió forint kárt okoztak - ismertette a helyettes szóvivő.

Közlése szerint szintén csalás miatt indult nyomozás egy gyöngyössolymosi férfi ellen, aki hasonló módszerrel tévesztett meg mintegy hetven embert, s ezzel összesen több mint egymillió forint kárt okozott. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.