Több településen

Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zalában

Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megye több településén.

2013.02.27 08:09MTI

Tüskeszentpéteren kedden a belvíz elárasztotta két családi ház udvarát, és a lakóépületet és a melléképületeket is veszélyeztette. A zalaszentgróti tűzoltók a víz eltávolítását átemelő szivattyúval kezdték meg, majd a belvízzel elárasztott területet összekötötték a vízelvezető árokkal. 

Kányaváron egy családi ház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a vizet a lenti tűzoltóknak. A víz az ott tárolt terményeket veszélyeztette. Pethőhenyén a Zala folyó öntötte el két lakóház hátsó udvarát, mivel a gát testébe beépített, lezárt zsilip áteresztette a vizet. A vizet az udvarról a zalaegerszegi tűzoltók kiszivattyúzták, a további szivárgást a zsilipnél homokzsákkal akadályozták meg. 

A hó gyors olvadása és az esőzések miatt megemelkedett a folyók, patakok és a csatornák vízszintje Zala megyében. A vízszint emelkedése lassítja a víz elfolyását, így belvizes területek alakultak ki a megyében - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.