A Debreceni Törvényszéken

Folytatódott a debreceni darabolós gyilkosság vádlottjának büntetőpere

A Debreceni Törvényszéken hétfőn folytatódott annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint 2010 januárjában megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd néhány nap múlva halálra vert egy idős férfit.

2013.02.25 14:23MTI

Az akkor 34 éves vádlott korábban rablás miatt kiszabott börtönbüntetése leteltével 2009 októberében albérlőként költözött a debreceni Nyíl utcába.
   
A vád szerint 2010 januárjában elmaradása volt az albérleti díjjal, ezért a szomszédban lakó 75 éves nőt megölte, kirabolta, majd a holttestet feldarabolta, a testrészeket különböző helyeken, szeméttárolókban helyezte el, így azokat meg sem találták.
   
Néhány nap múlva érkezett meg a Németországban élő főbérlő, akit vitájuk során halálosan bántalmazott. Őt is kirabolta, majd Oroszlányba ment. A rendőrség ott fogta el, a vádlott beismerte a gyilkosságokat.
   
Tatár Tímea, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: hétfőn tanúkihallgatással, a rendőrségi szemle jegyzőkönyvének ismertetésével és videofelvételek megtekintésével folytatódott a per.
   
R. Zsolt Gyula vádlott korábban beismerte a gyilkosságokat, majd visszavonta a vallomását. Állítása szerint a rendőrségi kihallgatáson azzal fenyegették, ha nem ismeri be a bűncselekmény elkövetését, nem tarthatja a kapcsolatot édesanyjával. A hétfőn tanúként beidézett rendőrségi jegyzőkönyvvezető nem emlékezett hasonló fenyegetésre a kihallgatás során.
   
A bíróság egy banktól számlakivonatokat is bekért, a pénzmozgások azonban nem támasztják alá a vádiratban szereplő tranzakciókat az egyik sértett vonatkozásában - közölte a törvényszék sajtószóvivője. A március 8-ra kitűzött következő tárgyalásra további iratokat is bekérnek, illetve két tanút is kihallgatnak.
   
Tatár Tímea tájékoztatása szerint akkor a perbeszédekre is sor kerülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.