20 ezer forintot zsákmányolt

Idős asszony kirablóját fogták el Szegeden

Elfogott a rendőrség egy szegedi férfit, aki egy nyolcvanéves asszonyt rabolt ki lakásánál a csongrádi megyeszékhelyen.

2013.02.05 09:49MTI

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a gyanú szerint a 28 esztendős férfi január 21-én lakása előtt, a lépcsőházban bántalmazta az idős asszonyt, miután a sértett kérdőre vonta, mit csinált otthonában, amit néhány percre hagyott őrizetlenül. A támadó fellökte a sértettet, akinek eltörött egy bordája. 

A rabló zsákmánya 20 ezer forint volt – közölte a százados. A nyomozóknak sikerült azonosítaniuk és hétfőn elfogniuk a gyanúsítottat. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a nyomozók a házkutatás során olyan tárgyi bizonyítékokat is lefoglaltak, amik tovább erősítették a megalapozott gyanút – tudatta a százados. 

A támadó 2012 decemberében szabadult egy korábbi büntetéséből. A rendőrség őrizetbe vette és rablás, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását – mondta Szenti Szabolcs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.