Havazás, hófúvás

OKF: 288 riasztást kapott a katasztrófavédelem

Péntek délután 5 óráig 288 riasztást kapott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), többségük a havazás és hófúvás által leginkább érintett Vas megyéből érkezett.

2013.01.18 19:08MTI

A nap folyamán ezer tűzoltó vett részt a munkálatokban, és több száz emberen kellett segíteni - ismertette. Tóth Ferenc, az OKF országos polgári védelmi főfelügyelője ismét arra kérte a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak a harmadfokú, piros riasztással érintett 26 kistérségben, mert akadályozzák az utak tisztítását, és magukat is bajba sodorhatják.
 
A meteorológiai előrejelzések szerint az éjszaka folyamán enyhülhet a szél és megszűnhet a havazás, szombatra az OKF már csak elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést kapott az Országos Meteorológiai Szolgálattól, ezért Tóth Ferenc szerint reggelre felszabadulhatnak az ország útjai.
 
Zala megyében újra megnyitották a határátkelőket a kamionok előtt, de Letenyétől rendőri és közútkezelői felvezetéssel indulnak el Budapest irányába az M7-es autópályán, hogy senki ne térjen le az autópályáról az alsóbbrendű utakra - mondta Tóth Ferenc. Hozzátette: jelenleg 24 elzárt település van, ezeket szükség esetén gyorsan fel tudják szabadítani, de a szél újra befújja a megtisztított utakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.