Kórházba szállították őket

Anya és két gyermeke szenvedett szén-monoxid-mérgezést Tahitótfaluban

Szén-monoxid-mérgezés tünetei miatt szállítottak kórházba egy anyát két gyermekével tahitótfalui családi házukból.

2013.01.16 10:50MTI

Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, kedd este a Gát utcában lévő kétszintes családi házban tartózkodó asszonynak és gyermekeinek megfájdult a feje, s mivel felmerült a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, mentőt hívtak. 

Az időközben riasztott szentendrei tűzoltók a földszinti kazánnál az egészségügyi határértéket alig meghaladó, viszont az emeleti cserépkályha környezetében a határérték háromszorosának megfelelő szén-monoxid-koncentrációt mértek - tette hozzá a szóvivő. 

A család három tagját fővárosi kórházakba vitték, a lakást átszellőztették, az időközben hazaérkező apát pedig a fűtőberendezések átmeneti kiiktatására, illetve azok átvizsgáltatására kötelezték - közölte Spitz Alexandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.