Meghalt egy nő a XV. kerületben

Hiába próbálták megmenteni a szén-monoxid-mérgezéstől

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy negyven év körüli nő szerda délután a főváros XV. kerületében. A család többi tagja kórházba került, az ő állapotuk azonban stabil.

2012.12.26 20:59MTI

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál tájékoztatása szerint az eszméletlen nőre lakásuk fürdőszobájában családtagjai találtak rá, akik - a mentők irányítójának telefonon keresztül nyújtott segítségével - elkezdték az újraélesztési kísérletet, amit a kiérkező mentők folytattak, ez azonban eredménytelen volt.

Eközben a többi ott-tartózkodó is fejfájásra, szédülésre panaszkodott, így egyértelművé vált, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta a halálesetet.

A mentők négy felnőttet - két férfit és két nőt -, valamint egy kisfiút és egy kislányt enyhe tünetekkel, de stabil állapotban megfigyelésre kórházba szállítottak - közölte Győrfi Pál.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Lenvirág utcai kétszintes családi házban a kiérkező tűzoltók életveszélyes mennyiségű szén-monoxid-koncentrációt mértek. Az épületet átszellőztették, a gázkészülék és az eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.