Gyermekei veszélyeztetése miatt folyik eljárás

12 gyermekét veszélyeztette egy nő Zalában

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök már a második nyomozást az ellen a mikekarácsonyfai nő ellen, akinek 12 gyermeke közül tízet gye.rmekotthonban helyeztek el

2012.12.16 10:21MTI

A lenti rendőrkapitányságon azt követően indult nyomozás a 45 éves asszony ellen, hogy májusban alultáplált és elhanyagolt, alig három hónapos gyermekét a háziorvos javaslatára mentő szállította a Zala Megyei Kórház gyermek intenzív osztályára.

A háziorvoshoz is úgy jutott el a 11 hetes csecsemő, hogy a nő a 13 éves fiával vitette el gyermekét a tanácsadásra. A kórház bejelentése után a rendőrök felvették a kapcsolatot a háziorvossal, a jegyzővel, a védőnői szolgálattal, továbbá igazságügyi orvos szakértőt is bevontak a nyomozásba.

Az eljárás során megállapították, hogy az italozó életmódot folytató asszony a csecsemővel nem jelent meg a tanácsadásokon, az újszülöttet nem gondozta és nem táplálta megfelelően, emiatt nagyobb elmaradást mutatott a súlya is.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a nő a nagyobb gyermekeivel szemben sem teljesítette megfelelően szülői kötelezettségeit. Kétéves kislánya nem az időjárásnak megfelelően volt öltöztetve, gyakorta hiányos öltözetben, többnyire csak pelenkában tartózkodott az utcán, az udvaron.

A gyerekeket nem fürdette napi rendszerességgel, "testhajlataikban, körmük alatt vastagon lerakódott a kosz, a hajukban elszaporodtak a tetvek" - olvasható a rendőrségi tájékoztatásban. Az eljárás alatt a hatóságok a nő hét alultáplált és gondozatlan gyermekét otthonban helyezték el.

Az asszonynak összesen 12 gyermeke született, a két felnőttön kívül immár mindegyik gyermekotthonban él. Korábban három gyermekét már gyermekotthonban helyezték el.

A lenti rendőrök nem először nyomoztak az anya ellen, júniusban négy kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt tettek vádemelési javaslatot ellen - de bírói ítélet még nem született - , ezúttal pedig további két gyermekének veszélyeztetése miatt javasoltak vádemelést az ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.