Bezárva

Előzetesbe kerültek az újpesti gyilkosság gyanúsítottjai

A bíróság szombaton elrendelte a két héttel ezelőtt Újpesten megölt 73 éves asszony feltételezett gyilkosainak előzetes letartóztatását.

2012.12.01 16:43MTI

A Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta: a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt M. Edina és társai ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) indult büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság szombati végzésében elrendelte M. Edina, N. Tünde Mária és S. Roland gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróság végzése szerint feltehető, hogy a gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék, illetve megszöknének, elrejtőznének, ezért a jelenlétük az eljárási cselekményeken csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható. Hozzátették, alappal feltehető az is, hogy szabadon hagyása esetén S. Roland újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2013. január 1-jéig tart. A végzés M. Edina vonatkozásában nem jogerős - olvasható a törvényszék közleményében.

A BRFK pénteken közölte, hogy elfogták annak az idős asszonynak a feltételezett gyilkosait, akinek a holttestét november 15-én este a szomszédjai találták meg IV. kerületi, Szekfű Gyula utcai lakásában. A rendőrség megállapította, hogy az asszonyt megölték, a nő feldúlt lakásából pedig értéktárgyak és készpénz tűnt el.

A közlés szerint az adatgyűjtés során a nyomozóknak gyanússá vált egy 18 éves, az áldozattal egy épületben lakó lány, majd annak két ismerőse. Az eljárás adatai és a beszerzett bizonyítékok alapján csütörtök hajnalban a fővárosban elfogták a 32 éves S. Rolandot és a 21 éves N. Tünde Máriát, majd a tanúkihallgatására érkező 18 éves M. Edinát. A két nő gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, S. Roland azonban megtagadta a vallomástételt, és panasszal élt a gyanúsítás ellen - írta a BRFK közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.