Három férfit és egy nőt

Előzetes letartóztatásba helyezték a fehérgyarmati tömegverekedés gyanúsítottjait

A fehérgyarmati keddi tömegverekedés négy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a Nyíregyházi Városi Bíróság.

2012.11.29 16:46MTI

Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője elmondta: a három férfi és egy nő letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt rendelte el a bíróság nyomozási bírája. Az ötödrendű gyanúsított előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítványt azonban elutasította a bíróság, őrizetét megszüntette, és azonnali szabadlábra helyezését rendelte el. 

A végzés indokolása szerint kedden Fehérgyarmaton az első- és ötödrendű gyanúsított között - hosszabb ideje tartó nézeteltérés miatt - szóváltás, majd tettlegesség történt. A dulakodás közben a hozzátartozók is összeverekedtek - ismertette Nyakó Zsuzsanna. Az összetűzésben előkerült egy vipera és egy tapétavágó kés is. A verekedést csak akkor hagyták abba, amikor a közelben lévő rendőrkapitányság biztonsági őre és egy járőr a helyszínre érkezett - tette hozzá a szóvivő.
 
A gyanúsítottak közül többen büntetett előéletűek, ketten felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állnak. Korábbi bűncselekményeiket egymás sérelmére, a két család közötti állandósult konfliktusban követték el. A végzés nem jogerős, mivel az első-, a másod- és a harmadrendű gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.