Várják a megtámadottak jelentkezését

Késsel fenyegetve követelte a mobilt a zuglói rabló

Elfogták a rendőrök azt a fiatalkorút, aki az elmúlt időszakban három embert fenyegetett meg késsel Zuglóban, majd mobiltelefonjaik átadására kényszerítette őket.

2012.11.27 16:25HavariaPress

A nyomozás eddigi adatai szerint a vékony, 160 centiméter magas fiú, először november 17-én délután, 1 óra körül ment oda egy férfihez, Zuglóban, a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződésében, a gyalogos átkelőhelynél, majd kést rántott és mobiltelefonját követelte.

A fenyegetés hatására a férfi átadta telefonját. Ezután, november 20-án, délután 3 óra körül, az Egressy úton kérdezte meg a fiú az időt egy járókelőtől, majd mikor az elővette telefonját, a fiatal kést rántott és a készüléket követelte. A zsákmánnyal aztán elmenekült a helyszínről.

Végül november 22-én, este 7 óra körül, a fentihez hasonló ürüggyel ment oda a fiatal támadó egy férfihez, a Nagy Lajos király útján, de mivel az nem akart segíteni, a fiú újból kést rántott, és ismételten telefonnal távozott. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A XIV. kerületi rendőrök végül hétfőn elfogták a késes rablót, akinek ruházatából előkerült egy ezüstszínű zsebkés. A fiút a rendőrök előállították, kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a fiatal előzetes letartóztatását, valamint kéri, akit hasonlóképpen kirabolt a támadó, jelentkezzen. Az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyik az eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.