Gyerekek is vannak köztük

Koszovói, afgán és szír állampolgárokat fogtak el a magyar-szerb határon

A szerb-magyar határ Bács-Kiskun megyei szakaszán egy koszovói állampolgárt, egy fiatalkorú afgánt, valamint négy szír gyermeket fogtak el a határrendészek.

2012.11.26 09:32MTI

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: vasárnap a koszovói állampolgárt Tompa külterületén találták meg, a fiatalkorú afgán pedig a Kelebia vasúti határátkelőhelyen belépő tehervonaton szállított tehergépkocsi vontatmányában bújt el. A négy szír állampolgárságú gyermeket a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőre tartóztatta fel Csikéria külterületén. 

A gyermekek, akik okmányokkal nem rendelkeztek, elmondták, hogy édesapjuk korábban meghalt, édesanyjukhoz kívántak eljutni Németországba, akinek a betegségéről kaptak hírt. A meghallgatás során menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be. A szóvivő közleménye szerint a négy gyermeket a Fóti Károlyi István Gyermekotthonban helyezik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.