150 millió forint értékű drog

Hatalmas fogás! Több mint tíz kiló heroint találtak a vámosok Röszkén

Tíz és fél kilogrammnyi, mintegy 150 millió forint értékű heroint találtak egy magyar férfi gépkocsijában a vámosok Röszkén - közölte Márkus András pénzügyőr dandártábornok csütörtökön.

2008.06.05 15:50MTI

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) információja alapján a pénzügyőrök tételes vizsgálat alá vonták szerdán este egy belépésre jelentkező magyar állampolgár gépkocsiját a röszkei határátkelőhelyen - mondta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának vezetője a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Az ellenőrzés során a jármű két oldalsó küszöbében elrejtve húsz csomagban összesen 10,5 kilogramm, nagy tisztaságú heroint találtak, amelynek értéke mintegy 150 millió forint - tette hozzá. Az idei esztendőben a régióban a pénzügyőrök összesen öt esetben lepleztek le kábítószer-csempészeket, a legutóbb, mintegy két hónapja tíz kilogramm marihuánát találtak - tudatta a tábornok.

Jáger István, a NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály helyettes vezetője elmondta, hogy a hatóság egy magyar tagokból álló kábítószer-terjesztő csoport ellen folytat eljárást. A nyomozás során került a látókörükbe a 36 éves magyar állampolgár, akiről megtudták, külföldre utazik, s feltételezték róla, hogy hazatérésekor kábítószert igyekszik Magyarországra csempészni.

Török Árpád, a VPOP Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal vezetője közölte, hogy a felderítést követően az országban több helyszínen tartottak házkutatást, s jelenleg is folyik az üggyel kapcsolatban tanúk meghallgatása. A lefoglalt tíz kilogramm kábítószer feltehetően hígítva került volna forgalomba, piaci ára így megközelítette volna a 300 millió forintot - közölte az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.