Négymilliót akart

Autós üldözés után fogták el a peresztegi zsarolót

Autós üldözés után fogták el a soproni rendőrök azt a peresztegi férfit, aki négymillió forintot akart kizsarolni egy környékbeli vállalkozótól.

2012.09.27 11:48MTI

Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a múlt hét elején tett bejelentést egy fertőszentmiklósi autókereskedő arról, hogy egy ismeretlen SMS-ben életveszélyesen megfenyegette őt és családját, pénzt követel tőle, az átadás helyeként pedig egy benzinkutat jelölt meg. Hozzátette, hogy szerda délelőtt épp akkor értek a rendőrök a zsaroló házához, amikor autóval távozni készült onnan. Amikor észrevette, hogy keresik, elmenekült, ezért csak Balfon tudták megállítani. 

A sajtóügyeletes elmondta: a férfi beismerő vallomást tett, tettét anyagi zavarral indokolva. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.