A terrorelhárítók fogták el

Műegyetem - TEK: fürdőköpenyben volt az elfogott fiatal

Még a Műegyetem egyik előadójában elfogták a terrorelhárítók azt a fiatal férfit, aki fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyverét a padra tette.

2012.09.12 14:10MTI

Százharmincan voltak a teremben. A hat-nyolc perc alatt kiérkező egységek még "kicsengetés előtt" behatoltak az előadóba, és elfogták a férfit, akit aztán a rendőrök előállítottak - mondta a főigazgató.

"Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek - ugyancsak a helyszínen - azt mondta: miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a XI. kerületi kapitányságra állították elő, és gyanúsítottként hallgatják ki, és garázdaság miatt indítanak eljárást ellene.

A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel - jegyezte meg a szóvivő.

A Műegyetem budafoki úti bejáratánál több mint egy tucat gépkocsival érkezett terrorelhárító, három mentőautó, néhány rendőrségi járőrkocsi és a katasztrófavédelem műveleti szolgálatának gépkocsija állt, és a kiürítés alatt több mint tucatnyi egyenruhás rendőr is jelen volt - látta a helyszínen az MTI tudósítója.

Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után azt mondta: egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki.

A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert. Szó nélkül kimentek az előadóból, hogy értesítsék az egyetem rendészetét.

Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán. A dékán az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.