Előzetesben a rablás gyanúsítottjai

Harisnyával a fejükön kopogtattak az ajtón

Bravúros gyorsasággal elfogták a nagykanizsai rendőrök azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint 2012. augusztus 26-án a lakásán raboltak ki egy középkorú férfit.

2012.09.10 12:30ma.hu/Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A késő esti órákban harisnyával a fejükön bekopogtattak egy ötvenes éveiben járó bánokszentgyörgyi férfi ajtaján, akit - miután ajtót nyitott - bántalmaztak, megkötöztek, majd több mint kettőszázezer forint értékben ékszereket, készpénzt, kar- és zsebórát vittek magukkal. Maga a sértett értesítette augusztus 26-án a rendőrséget arról, hogy három férfinek nyitott ajtót, akik harisnyát viseltek a fejükön. Belökték a házba, majd pénzt követeltek tőle.

Miután pénzt nem kaptak, a három támadó a magukkal hozott sebkötöző gézzel összekötötték a sértett kezét-lábát, eközben többször megütötték. A három férfi felforgatta a lakást, ezalatt ékszereket, némi készpénzt vettek magukhoz, majd a sértettet megkötözve hátrahagyták és negyedik társukkal együtt - aki a ház előtt őrködött - elmenekültek.

A helyszínre érkező rendőrök hívtak mentőt a bántalmazott férfihez, akit a Kanizsai Dorottya Kórházba szállítottak. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a sértett a bántalmazás folytán nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A nagykanizsai nyomozók már a helyszíni szemle során széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, és nagy erőkkel indultak az elkövetők nyomába. Bár több tényező is akadályozta a mielőbbi felderítést, a rendőrök pár nap múlva egy zajki házban elfogták az egyik elkövetéssel gyanúsított bánokszentgyörgyi férfit. Ezzel szinte egyidőben elfogatóparancsot bocsátott ki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a másik három lehetséges elkövetővel, valamint egy orgazdával szemben, aki a rendőrök információi alapján egy zálogházba adta a rablás során eltulajdonított ékszereket.

A nyomozók áldozatos munkája meghozta az eredményt, szeptember 6-án, csütörtökön hajnalban rajtaütöttek a négyfős társaságon zalacsányi búvóhelyükön. Egy családi házban húzta meg magát a négy bánokszentgyörgyi lakos, akiket a Nagykanizsai Rendőrkapitányság őrizetbe vett, majd a rendőrség kezdeményezésére a Zalaegerszegi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a csoportosan elkövetett rablással gyanúsított két tizennyolc éves, egy tizenkilenc és egy huszonhét éves férfit, mellyel a rablás összes gyanúsítottja fogvatartásban várhatja a büntetőeljárás folytatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.