A munka nélküli romák "bűnöző életmódja"

Ceglédi konfliktus - Rendőrség: nem rosszabb a helyzet, mint Pest megyében máshol

Egyértelműen kijelenthető, hogy a Cegléden elkövetett bűncselekmények száma nem haladja meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő más településeken elkövetett vagyon elleni bűncselekmények számát.

2012.08.23 20:30MTI

Beluzsárné Belicza Andrea a Korondi Miklós jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A képviselő egyebek mellett azt mondta: a város külterületein lakók hosszú ideje rettegésben élnek a más településekről oda költözött munka nélküli romák "bűnöző életmódja", elsősorban a lopások és betörések miatt. Ez az "egyre tarthatatlanabb helyzet" előzte meg azokat a feszültségeket, amelyek a vasárnap éjszaka lezajlott eseményekhez vezettek.

A PMRFK szóvivője közölte: az év első nyolc hónapját tekintve Pest megyében összességében is, így Cegléden is minimálisan, 4 százalékkal emelkedett az elrendelt nyomozások száma.

A rendőrség folyamatosan elemzi és értékeli a bűnügyi helyzetet, ennek függvényében tart megelőzési akciókat, fokozott, illetve visszatérő ellenőrzéseket a városban. A rendőrség folyamatosan fenntartja a közrendet és a közbiztonságot Cegléden - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.