Visszatérnek Portugáliába a szülők

Madeleine szülei életben akarják tartani eltűnt lányuk ügyét

Visszatérnének Portugáliába a tavasszal ott eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei, hogy megpróbálják életben tartani az utóbbi időben erősen csökkenő érdeklődést az ügy iránt.

2007.12.31 17:00MTI

A négyéves Madeleine-nek májusban veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

Portugáliában azonban - londoni sajtóbeszámolók szerint - most már erősen csökken a közvélemény érdeklődése a Madeleine-ügy iránt. Ennek egyik markáns jele, hogy folyamatosan szedik le a kislány portréját és személyleírását tartalmazó, korábban tízezrével kihelyezett plakátokat a nyilvános helyekről, például az éttermek és boltok kirakataiból. A portugál sajtóban is mind ritkábbak a gyermekről szóló beszámolók.

A hétfői Daily Mirror szerint Madeleine szülei "kétségbeesve" értesültek erről, és vissza akarnak menni az üdülőhelyre, hogy újabb sajtóinterjúkkal próbálják ismét ráterelni az ügyre a közfigyelmet. Kate és Gerry McCann emellett azt is megpróbálja elérni, hogy a portugál rendőrség oldja fel végre gyanúsítotti státusukat.

A gyanúsítás alapja az a rendőrségi feltételezés volt, hogy az orvos házaspár a nyugodt vacsora érdekében esetleg altatót adhatott be a kislánynak, ám a gyógyszert véletlenül túladagolhatták, és a gyermek meghalt, holttestétől pedig később megszabadultak.

A szülők rendre visszautasítják és abszurdnak minősítik ezt a gyanút. McCannék meggyőződéssel állítják, hogy Madeleine-t - valószínűleg a virágzó marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére - elrabolták. Ezt a verziót támasztják alá azok az egymástól független beszámolók, amelyek szerint többen látni vélték a kislányt az északnyugat-afrikai országban.

A hétfői Daily Mirror szerint éppen ezért Marokkóban is publicitási kampányt kezdett a Madeleine fellelésére létrehozott alapítvány, amely 11 ezer plakátot helyez ki a gyermek fotójával, valamint francia és arab nyelvű személyleírásával; ezekből még a legtávolabb marokkói falvakba is jut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.