Három rendőr is megsérült a dühöngő beteg miatt

Tört, zúzott egy pszichiátriai beteg Balassagyarmaton

Téglával tört, zúzott egy pszichiátrián kezelt beteg Balassagyarmaton; az épületben, az udvaron, valamint egy rendőrautóban is károkat okozott. Az intézkedés során a beteg és három rendőr könnyebben megsérült - a hétfőn történt esetről kedden adott tájékoztatást a rendőrség.

2008.05.20 19:25MTI

A balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház pszichiátriai osztályáról azért kértek rendőri intézkedést, mert egyik kezelt betegük a kórház épületében megrongálta a berendezéseket, majd az intézet udvarán folytatta a károkozást - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva közölte: a beteg a rendőri intézkedésnek is ellenszegült, a rendőrautót pedig egy, az épületből magával hozott ruhafogassal rongálta meg.

Mivel a testi kényszer, illetve a kényszerítő eszközök alkalmazása sem vezetett eredményre, a kapitányságról kiérkező újabb rendőrök segítettek társaiknak a beteg elfogásában, és átadták őt a kórház ápolóinak. A szóvivő elmondta: az intézkedés során három rendőr és a beteg is könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrségi autóban pedig mintegy 300 ezer forintos kár keletkezett.

Hozzátette: a rendőrség vizsgálja az intézkedés körülményeit, és amennyiben felmerül a hivatalos személy elleni erőszak gyanúja, úgy a kapitányság vezetője feljelentést tesz az ügyészségi nyomozó hivatalnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.