Késsel rátámadt egy idős emberre

Rablás miatt vádat emeltek egy simonfai férfi ellen

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt vádat emelt egy 25 éves simonfai férfi ellen a Kaposvári Városi Ügyészség; az elkövető tavaly decemberben rátámadt egy idős emberre annak otthonában, késsel arra kényszerítette, hogy adja át neki az összes pénzét, majd bezárta.

2012.07.13 15:16MTI

A tájékoztatást Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze adta pénteken az MTI-nek.

A férfi a vádirat szerint 2011. december 18-án délben ment a 81 éves ember Zselicszentpálon lévő családi házához, mivel úgy tudta, hogy a férfi nagyobb összegű készpénzt tart az otthonában.

A támadó bement a nyitott kertkapun és a szintén nyitott udvari ajtón, majd a ház nappali szobájába jutott, ahol a sértett éppen tévét nézett. A tettes a kabátjából elővette mintegy tíz centiméter pengehosszúságú kését, majd az idős embert megfenyegette, hogy átvágja a torkát, ha az nem adja oda neki a pénzét.

Amikor a sértett azt mondta, hogy nincs pénze, a támadó egy szekrénynek lökte, és ismét megfenyegette a késsel, ennek hatására a sértett odaadta neki a 80 ezer forintját. Miután a további követelőzésre a sértett több pénzt nem tudott adni, a vádlott a bejárati ajtót kívülről rázárta, majd távozott.

A simonfai férfira, aki előzetes letartóztatásban van, a városi ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.