Afgán családot akart Ausztriába vinni

Embercsempészt fogtak el Hegyeshalomnál

Elfogtak egy Bécsben élő, hontalan embercsempészt a mosonmagyaróvári határrendészek a hegyeshalmi határ közelében.

2012.07.07 13:45MTI

A 35 éves férfi egy afgán családot akart autóval Ausztriába átcsempészni szombat hajnalban. Az osztrák rendszámú személygépkocsiban utazó embercsempészt és négy utasát az M1-es autópályán állították meg a rendőrök. Az állampolgárság nélküli férfi utasai közül hárman – egy férfi, egy nő és egy gyermek - humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat, amely azonban határátlépésre nem jogosította fel őket. 

A velük utazó másik afgán férfinak pedig egyáltalán nem voltak okmányai. A járművezető gyanúsítottkénti kihallgatásakor elmondta, utasait Budapesten vette fel, és 700 eurót kapott azért, hogy Bécsbe vigye őket. Az iraki születésű, Bécsben élő, afgánokat csempésző gyanúsítottal szemben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. A négy migránssal szemben, akik a debreceni menekültszállást hagyták el, tiltott határátlépés kísérlete miatt kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.