Eljárás indult ellene

Horogkeresztet festett egy 15 éves fiú a makói Petőfi-szoborra

Egy 15 éves helybeli fiatalt gyanúsít a makói rendőrkapitányság azzal, hogy önkényuralmi jelképet fújt a helyi Petőfi-szoborra szombat éjjel - közölte csütörtökön a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

2012.07.05 18:20MTI

Szenti Szabolcs elmondta: a nyomozás során kiderült, hogy három fiatal szombat éjjel először egy füves cigarettát szívó pálcikaember jelképet festett a Petőfi tér járdájára, majd összefirkáltak egy padot is. Ezután rajzolta egyikőjük a horogkeresztet a Petőfi-szobor talapzatára.

A fiatalembernek önkényuralmi jelképek használata és rongálás vétsége megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, míg társai ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.