Leányfalun két kisgyermeket elgázoló ír

Navracsics bízik a személyes találkozó sikerében

Navracsics Tibor bízik abban, hogy az ír igazságügy-miniszterrel és az Európai Bizottság igazságügyi felelősével tervezett személyes találkozón sikerülhet megoldást találni az ír gázoló ügyében, bár - mint hozzáfűzte - nincs sok esély, hiszen megszületett a jogerős ítélet.

2012.06.28 09:06MTI

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről azután nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek, hogy Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, igazságügyi felelőse előző nap hozzá eljuttatott válaszlevelében közölte: találkozót hív össze a következő hetekben az ír és a magyar hatóságok között annak megvitatására, hogy mi okozta az európai elfogatóparancs "egyértelműen rossz működését" az ír gázoló ügyében.

"Én most optimista vagyok, talán sikerül megoldást találni" - mondta Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy a személyes tárgyaláson is megpróbálna majd puhatolózni, van-e még mozgástér az ügyben, vagyis hogy a 2000-ben Leányfalun két kisgyermeket elgázoló ír Francis Ciarán Tobin mégis letöltse büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.