Ittasan követte el

Bíróság előtt a hajléktalantársát halálra verő férfi

Halált okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőper hétfőn a Szolnoki Törvényszéken a büntetett előéletű B. Attila ellen, aki tavaly ősszel Szolnokon úgy megverte hajléktalantársát, hogy a férfi később belehalt sérüléseibe.

2012.06.11 17:03MTI

A vádirat szerint a rendszeresen alkoholizáló B. Attila, aki egy korábbi bűncselekménye miatti börtönbüntetésből szabadulva hajléktalanként élt a Tisza-parti városban, 2011. október 28-án egy parkolóban ittasan összeszólalkozott egy férfival. A vitapartner szintén az utcán élt, annak ellenére, hogy volt lakása. A szóváltás oka az volt, hogy a későbbi sértett pofon ütött egy velük italozó nőt. A vita hevében B. Attila a kabátjából elővett egy baseballütőt, és többször nagy erővel fejen ütötte vele vitapartnerét. 

Ezután a sértett a szolnoki lakására ment, és egy-másfél órán belül életét vesztette. Holttestére november 6-án találtak rá. A vádirat szerint a bántalmazás miatt elszenvedett sérülések és a halál beállta között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg. Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság B. Attilát többszörös visszaesőként büntesse meg. A tárgyalás szeptember 26-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.