A külügy is elítéli a cselekményt

Wallenberg-szobor: garázdaság miatt nyomoz a rendőrség

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen a Wallenberg-szobor meggyalázásának ügyében - tájékoztatta Pap Judit, a Budapesti-rendőrfőkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

2012.05.23 15:08MTI

Raoul Wallenberg budapesti szobrára kedden ismeretlenek disznólábakat tettek. A II. kerületi önkormányzat vezetői korábban közölték: elítélik a szobor meggyalázását. Az önkormányzat illetékes irodája - amint értesült a szobor meggyalázásáról - azonnal értesítette a terület tulajdonosát, a fővárosi önkormányzatot. Miután érdemi lépés nem történt, a kerület munkatársa bejelentést tett a II. kerületi rendőrkapitányságon, és intézkedett a szobor megtisztításáról - tették hozzá.

A Külügyminisztérium szintén a leghatározottabban elítéli Raoul Wallenberg budapesti szobrának meggyalázását. A tárca szerdán, az MTI-hez eljutatott közleményében foglalt állást a svéd embermentő diplomata emlékének védelmében. Közleményében az MSZP is elítélte a szoborgyalázást.

A svéd diplomata a második világháborúban Magyarországon zsidók ezreit mentette meg a deportálástól. A Szilágyi Erzsébet fasorban álló emlékmű Varga Imre szobrászművész alkotása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.