Mezőladány

Előzetesben a 2001-ben Ukrajnába szökött gyilkos

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint 2001-ben lakásában megszurkált, majd kirabolt egy idős embert; a sértett a helyszínen életét vesztette.

2012.05.21 10:10MTI

A korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a Mezőladány melletti tanyáján egyedül élő 74 éves férfi holttestét 2001. november 25-én szomszédja fedezte fel. Az áldozatot az akkor még ismeretlen tettes megkéselte, lakását pedig feldúlta.

A letartóztatást elrendelő végzés indokolása szerint a bűncselekménnyel gyanúsított B. Attila Kálmánovics 2001. november 24-ről 25-re virradóra az idős férfit lakásában egy konyhakéssel nyakon szúrta, majd magához vett 40 ezer forintot és Ukrajnába menekült. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, ezért a nyomozást felfüggesztették. A városi bíróság által 2010 októberében kibocsátott nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján a gyanúsítottat az orosz hatóságok 2011. november 28-án fogták el, és idén májusban adták át a magyar rendőrségnek.

Az előzetes letartóztatást indokolttá teszi, hogy a gyanúsítás tárgyává tett cselekménynek kiemelkedő a tárgyi súlya, a gyanúsított külföldi állampolgár, elfogására nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján került sor, illetve szabadlábra helyezése esetén szökésétől, elrejtőzéséről lehet tartani.

A végzés nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.