Az időjárás a felelős

Alacsonyan repülnek: méhtámadás Nagylókon

A szabályoknak megfelelően telepítették a méhkaptárokat a Fejér megyei Nagylók határában, ahol április 28-án 28 embert, főként gyerekeket szurkált össze egy méhraj. A rendőrségi vizsgálat során megállapították, hogy a meleg idő miatt alacsonyan repültek a méhek, a tanösvényen túrázók ezért keresztezték az útjukat.

2012.05.16 18:18HavariaPress

Április 28-án délelőtt ért méhtámadás egy főként gyerekekből álló csoportot Nagylók külterületén. A tanösvényen túrázók közül 28 ember sérült meg, 18-at kórházba kellett szállítani. Az eset kapcsán a Sárbogárdi Rendőrkapitánysághoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával tettek feljelentést. A rendőrség felvette a kapcsolatot az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel, akik megállapították, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban szabálytalanság nem történt. A méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb volt, és ezen időjárási viszonyok miatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek, és mivel így a kirándulók keresztezték az útvonalukat, valamint a rajtuk lévő erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek irritálták a rovarokat, ez vezethetett a méhtámadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik pedig még agresszívebbé tette a méheket. Tekintve, hogy a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is a telepítéssel kapcsolatban betartottak minden előírást, így büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.