Népszerű oldalak szervereit törte fel egy férfi

Szívott és tört - elkapták a magyar Neot

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai őrizetbe vettek egy budapesti férfit, aki nagy látogatottságú weboldalak szervergépeit törte fel, és lakásában kábítószer-ültetvényt is találtak.

2012.04.27 18:29MTI

Az NNI pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a 35 éves budapesti férfi ellen kábítószerrel visszaélés és számítástechnikai bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az akciót több hónapos előkészítő munka előzte meg, az NNI munkatársai az ügyben érintett szervezetekkel együttműködve végezték a felderítést.

Az NNI szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy különböző tulajdonú és kezelésű, nagy látogatottságú weboldalak szervergépeit törte fel, illetve kísérelte meg feltörni, és azok háttértárolóiról megpróbált bizalmas, illetve személyes adatokat megszerezni, és néhány szerver működésében időszakos működési zavart okozott.

A gyanúsítottat csütörtökön Budapesten, a IX. kerületben fogták el. A lakásán megtartott házkutatáskor számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, valamint egy kisebb kábítószer-ültetvényt találtak a nyomozók. Az NNI megjegyezte: az ültetvény "az átlagot meghaladó professzionalitással volt kiépítve".

A Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett folytatja - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.