Lenyúlta a nyugdíjat a postás

Nem rabolták ki: sikkasztott a kézbesítő

Az 53 éves, Győrújfalun kézbesítőként dolgozó asszonyt állítása szerint március 21-én délben, nyugdíj kézbesítésének napján ismeretlen támadó lefújta és táskájából több mint százezer forintot vitt el.

2012.03.29 14:01ma.hu

A helyszíni szemle és a rendőrség által begyűjtött adatok az ügyben sok-sok ellentmondásra utaltak. Többek között a helyszínelő rendőröknek feltűnt, hogy a lakásban a könnygáz hatását nem lehetett észlelni. A széles körű tanúkutatás ellenére szintén senki sem látott az asszony személyleírásának megfelelő, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt.

A nyomozók bizonyítási kísérletként könnygázsprayt fújtak a nő házába, melynek eredményeként azt tapasztalták, hogy a lakásba órákon keresztül nem lehetett bemenni.

A „vállalkozó által üzemeltetett postai szolgáltató hely kézbesítője” az elé tárt bizonyítékok hatására végül megtört. Beismerte, anyagi nehézségei sarkallták arra, hogy a pénzt elsikkassza, s ennek „fedő sztorijaként” találta ki „kirablásának” történetet. Azt, hogy többszöri kézbesítését megszakítva, otthonában ismeretlen tettes gázsprayvel fújt az arcába, ezt követően, pedig táskájából több mint százezer forintot vitt el.

A Győri Rendőrkapitányság sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Hamis vád és hatóság félrevezetése miatt az asszony ellen feljelentést tett a Győri Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.