Vasúti tartálykocsiból

Ötven liter kénsav folyt ki Mosonmagyaróváron

Ötven liter kénsav folyt ki a megsérült vasúti tartálykocsiból Mosonmagyaróváron - az eset az állomástól távol lévő rendező pályaudvaron történt.

2012.03.24 18:32MTI

Hatos Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a korábban közölteket megerősítve elmondta: senki nem sérült meg, a baleset lakott területet nem veszélyeztetett.

A kármentés idejére a területet 100 méteres körzetben lezárták, a katasztrófavédelmi egységek a helyszínen védőfelszerelésben gyűjtötték úgynevezett kármentőedénybe a kocsiból kifolyó kénsavat, hogy a maró anyag ne veszélyeztesse a környezetet. A sínek közé kifolyt veszélyes anyagot ártalmatlanították - közölte az ügyeletes.

A sérült vasúti kocsit egy cég telephelyére vontatták és a több mint 50 tonnányi kénsavat átfejtették - tette hozzá Hatos Csaba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.