Az intézmény kertjében bukkantak rá a rendőrök

Elborult az agya: ütötte és rúgta ápolóit a megvadult férfi

Rendhagyó reggelinek voltak tanúi vasárnap egy Pápa környéki település szociális intézményének lakói és az őket gondozó ápolónők.

2012.03.13 16:10ma.hu

Étkezés közben az egyik gondozott – minden előzmény nélkül – csípőtájékon rúgta a reggelit készítő ápolónőt. Kolléganője azonnal a segítségére sietett, de ezzel csak azt érte el, hogy a felbőszült fiatalember őt is több alkalommal mellkason és vállon ütötte.

A lakók sem lehettek nyugodtak, mert őket egy székkel fenyegette. Az agresszív férfi az eset után távozott az ebédlőből és elrejtőzött az intézmény területén. A könnyebb sérüléseket elszenvedő ápolók a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletétől kértek segítséget. A kiérkező rendőrök az épülethez tartozó kertben bukkantak rá a fogyatékos személyre, akit elfogtak, és az orvosi ügyeletre szállítottak.

A vizsgálatot végző orvos pszichiátriai intézetbe utalta a felelősséget kizáró gondnokság alatt álló elkövetőt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult meg a büntető eljárás. Beszámítási képességét igazságügyi orvos szakértő fogja vizsgálni a nyomozás során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.