Életveszélyben a sérült

Rokona húzta ki a tűzből az összeégett nyíregyházi férfit

Avartűzben életveszélyesen megsérült egy férfi Nyíregyházán szombaton.

2012.03.10 16:17MTI

Tóth János tűzoltó hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tisztje elmondta: a férfi testfelületének mintegy nyolcvan százaléka égett meg, mentőhelikopterrel szállították az egyik budapesti kórházba.    

A tűz Nyíregyháza borbányai városrészén, a Pásztor utcában, a lakóházaktól távolabb pusztított, ahol az aljnövényzet gyulladt ki. A közelben lakó férfi eddig még nem tisztázott körülmények között a lángok közé esett és mire a rokona kihúzta, súlyosan megégett. A lángokat végül a tűzoltók fékezték meg.    

A szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese kitért arra is, hogy szombaton, reggel 7 óra és 15:30 között negyven avartűzhöz riasztották a térség tűzoltóit. Hangsúlyozta: a tüzek szinte mindegyike emberi felelőtlenség miatt keletkezett, eldobott égő cigarettavégektől vagy nyílt láng szabadtéri, szabálytalan használatától.    

A nyíregyházi eseten kívül szerencsére másutt nem történt személyi sérülés - tette hozzá Tóth János hadnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.