3 robbantás - lesz még?

Ötmilliót ér az őrült robbantó feje

Magányos, őrült robbantót keres a rendőrség, kézre kerítéséért tegnap ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel. A tettes, a sajtóban eddig megjelentetekkel ellentétben nem két, hanem három kézigránátos támadást hajtott végre a fővárosban.

2012.02.28 07:24ma.hu

Szokatlanul magas, ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tegnap a fővárosban elkövetett robbantások elkövetőjének kézre kerítése érdekében - közölte tegnap a nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda.

Közleményükben két robbantásos esetet említenek, amikor először január 9-én a XII. kerületi Eötvös utcában, másodszor pedig a január 22-én, a XIV. kerületi Bonyhádi utcában tett az elkövető távirányítású kapura kézigránátot, amely a nyitáskor felrobbant. A Magyar Hírlap azonban úgy tudja, hogy a tettesnek nem ez volt az első akciója. Még tavaly decemberben, egy XV. kerületi családi ház kapujára is hasonló szerkezetet szerelt. Az ingatlanban egy ember tartózkodott és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem robbant föl.

Úgy tudni: a nyomozó iroda egy magányos tettest keres, aki robbantásaival akarja felhívni magára a figyelmet. Erre utal az is, hogy a nyomozásba az NNI terrorizmus és extrémizmus elleni osztálya is bekapcsolódik, hogy a szélsőséges szervezetek környékén megforduló emberek között is kutasson az elkövető után.

  A MAgyar Hírlap úgy értesült: az elkövető profi módon készítette el szerkezeteit és mindent megtett azért, hogy ak­ciói emberéletet is követeljenek, csak a vakszerencsén múlt, hogy ez eddig nem következett be. Vélhetőleg emiatt minősítették át a nyomozást emberölés kísérletévé, holott az ügy első részében nyomozó fővárosi rendőrség robbanóanyaggal való visszaélés és rongálás miatt vizsgálódott.

Az sem szokványos, hogy egy olyan bűntény ügyében tűznek ki horribilis nyomravezetői díjat, amilyennél nemhogy nem halt meg, de meg sem sérült senki, és legfeljebb néhány százezer forintos kár keletkezett. Az viszont talány,  hogy a tettes miért hagyta abba akcióit, hiszen a támadások között két-három hét telt el, viszont a legutóbbi robbantás már több mint egy hónapja volt.

Az is érdekes körülmény, hogy szombaton az NNI póthelyszínelést hajt végre a robbantások helyszínein, de feltehetően nem azért, mert a fővárosi rendőrök azokat nem végezték el megfelelően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.