Behurkolták

Lelőttek egy nyolc éveset az orvvadászok

Tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtett el négy orvvadász egy nyolcéves, egymillió forintot érő szarvasbikát a somogyszentpáli Háti-hegyen; egyiküknél fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség.

2012.02.20 16:17MTI

A szabadlábon védekező elkövetők még február 12-én ejtették el a szarvasbikát, és a helyszínen kizsigereltek. Az állat húsát és a trófeáját magukkal vitték, belső szerveit és levágott lábait otthagyták.

A Marcali Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a négy helybéli férfit, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Egyiküknél a házkutatáson előkerült egy engedély nélkül tartott sörétes és egy maroklőfegyver is lőszerekkel, ezeket a rendőrség lefoglalta a szarvasbika trófeájával és húsával együtt.

Kiderült az is, hogy az egyik férfi a napokban egy helybéli lakossal együtt kutyákkal fogatott meg egy 80-100 kilós vaddisznót, az állat bőrét megtalálták a nyomozók.

A kutyák addig hajtották a vaddisznót, amíg ki nem merült, ekkor az elkövetők leszúrták, majd a húsát elosztották egymás között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.