Csúsznak az utak, mérgez a szénmonoxid, öl a hideg

Huszonnégy óra: 2800 eset - Keményen dolgoznak a mentősök

Az elmúlt 24 órában szolgálatot teljesítő mentőket mintegy 2800 esetben riasztották országszerte. 50 embert szállítottak kórházba kihűlés, fagyás tüneteivel, tíz esetben pedig szénmonoxid mérgezés miatt kellett kivonulniuk.

2012.02.08 09:18ma.hu

Két emberen már nem lehetett segíteni, a mérgezés halálos volt. A jeges, csúszós utak is sok balesetet okoznak.

Gyakoriak a közúti balesetek és a csúszós utak okozta ficammal, töréssel járó esetek. A mentők továbbra is teljes készültségben vannak, országszerte 743 mentőegység személyzete, mintegy 1 700 mentődolgozó vesz részt az ellátásban, munkájukat 60 terepjáró képességű mentőgépkocsi és mentőhelikopterek segítik. 

A mentők továbbra is arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy ellenőrizzék, ellenőriztessék fűtőberendezéseik üzembiztosságát, aki teheti, szerezzen be szénmonoxid riasztó berendezést. Az autóval útnak indulók készüljenek fel a megnövekedett féktávolságra, a csúszásveszélyre, fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre is!
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.