Esztergomban és Budapesten "dolgozott" a férfi

Régiségboltokra szakosodott az álruhás tolvaj

Egy budapesti férfi magát rendőrnek, illetve külföldi étterem tulajdonosának kiadva esztergomi és budapesti régiségboltokból vitt magával értékes tárgyakat.

2012.02.02 14:33MTI

Az elkövetőt elfogták, és a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte.
   
Az 53 éves férfira egy régiségboltos hívta fel a rendőrök figyelmét, mert 2011 nyarán üzletéből aranyórákat próbált ellopni, majd decemberben ismét felkereste - mondta el Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság sajtóreferense.
   
A rendőrök kiderítették, hogy a tolvaj nyáron egy másik esztergomi üzletben egy jól menő amszterdami étterem tulajdonosának adta ki magát, ezüsttárgyakat válogatott össze és vitt el a boltból.
   
A nyomozás kiterjesztése tárta fel, hogy a férfi egy budapesti érmeüzletben lopás ügyében nyomozó rendőrként mutatkozott be. Megnézte a régi pénzeket, majd visszatért, és rendőrségi eljárást színlelve "lefoglalt" két és fél millió forint értékű érmét, az értékekről átvételi elismervényt is adott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.