Nyoma sincs

Nem is sejtik, miért füstölt a metró

Nem találják a reggeli, 3-as metróvonalon füstölést okozó műszaki hibák okát, és azok nyomait sem - mondta Gulyás Attila, a BKV metrószakszervezetének elnöke.

2012.01.30 16:43MTI

Hétfő reggel két szakaszon, Újpest-központ és a Lehel tér között, később pedig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kellett füstölés miatt leállítani a metróközlekedést.

Gulyás Attila elmondása szerint az első esetben az eddigi információk szerint nem a szerelvény, hanem a pálya vagy a váltók füstölhettek, de műszaki hibát nem találtak. Éjszaka, üzemzárás után újra átnézik a vágányokat. A második esetben eddig szintén nem találtak semmit, a szerelvény jelenleg is a kocsiszínben van, a szakemberek átnézték, de nem találtak hibát, a tűzvizsgálóra várnak.

Információk szerint a 3-as vonalon jelenleg három szerelvény hiányzik a forgalomból, egy a reggeli füstölés miatt, egy ajtóhibás szerelvényt nem sokkal ezelőtt vittek a kocsiszínbe, egy pedig mindennap hiányzik a forgalomból, mert a BKV nem tud elegendő szerelvényt kiadni.

A forgalomszervezésnek köszönhetően ez a hiány azonban csak mintegy fél-egy perccel nagyobb követési időt okoz.

A BKV délután azt közölte, hogy az első esetben a tűzoltóság nem kezelte tűzesetként a füstölést, a második esetnél pedig még folyamatban van a vizsgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.