Két családnak mennie kell éjszakára

Gázszivárgás Szolnokon: kiürítették a lakóházat

A Szolnokon észlelt gázszivárgás miatt két család nem töltheti otthon az éjszakát - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője pénteken kora este.

2012.01.27 18:27MTI

Az ismeretlen eredetű, szúrós szagú gáz szivárgását dél körül észlelték a lakók a Puskás Tivadar utcai társasház lépcsőházában – tájékoztatott Tótáné Nagy Éva.

A tűzoltók mellett a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő csoportja is a helyszínre vonult. A szakemberek gázkoncentráció-mérést végeztek valamennyi lakásban, s közülük kettőben a többihez képest magasabb szén-monoxid koncentrációt tapasztaltak, de az is messze elmaradt az egészségügyi határértéktől – mondta a főhadnagy.

A vizsgálat idejére az otthon tartózkodó 15 embernek el kellett hagynia az épületet. A szóvivő közlése szerint a gázszolgáltató munkatársai átvizsgálták a fűtési rendszert, s a lakók többsége visszatérhetett otthonába. Két lakásban viszont még tart az ellenőrzés, ezért az ott lakó hat embert átmenetileg rokonoknál kellett elhelyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.