Illegális húsüzem Tápiószőlősön

2-2,5 tonnányi kolbászt, füstölt húst, zsírt és ugyanennyi sertéshúst foglaltak le

Illegális húsüzemet lepleztek le a Pest megyei Tápiószőlősön - mondta pénteken az MTI-nek Poppovics László ceglédi kerületi főállatorvos.

2008.04.25 18:38MTI

Az egyik magánház melléképületében a legelemibb higiénés szabályok betartása nélkül üstökben dolgozták fel a sertéshúst. Összességében 2-2,5 tonnányi kolbászt, füstölt húst, zsírt, valamint ugyanennyi feldolgozásra váró sertéshúst és belsőséget foglaltak le. A lefoglalt húst és késztermékeket megsemmisítik - tette hozzá a főállatorvos -, és az eljárás befejeztével a vétkest megbírságolják, amelynek mértéke 20.000 és 3.000.000 forint között lehet. 

Poppovics László szerint a bírság sajnos nem visszatartó erejű, hiszen ezen a környéken már több hasonló esetben járt el a hatóság. Az utóbbi két nagy ellenőrzési akcióban összesen 130 tonna élelmiszert foglaltak le a hatóságok. A november végén indított hathetes "Csillagszóró-hadművelet" elnevezésű fogyasztóvédelmi ellenőrzés során mintegy 90 tonna húst, húskészítményt és édesipari terméket foglaltak le. 

A február 21-től március 31-ig tartó "Kikelet-hadműveletben" pedig összesen 40 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A fogyasztóvédelmi akciósorozat a nyáron folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.