Lefotózta az elkövetőt a lakás tulajdonosa

A hűtőszekrénynél állt modellt a tolvaj

Fényképfelvételt készített a tetten ért tolvajról egy hejőszalontai férfi, aki lakásában, a hajnali órákban különös zajra riadt fel.

2012.01.05 12:59ma.hu

A nesz a lakóház konyhájából hallatszott, ahová a tulajdonos már mobiltelefonjával a kezében lépett be, majd a készülék vakujával megvilágítva a betolakodót kiváló felvételt készített róla.

A tolvaj, aki éppen a hűtőszekrény kifosztásán mesterkedett  megriadt és elfutott, a sértett pedig azonnal tárcsázta a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság számát, ahol a szolgálatban lévő ügyeletesnek elmondta a történteket. A bejelentést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elkövető az ingatlan alatti garázs bejáratán keresztül jutott be a lakótérbe. A sértett által készített fényképfelvételen látható fiatal férfit az intézkedők azonnal felismerték, mivel már korábban is volt összeütközése a törvénnyel.

Ezt követően a járőrök a vélt elkövető felkutatására indultak, akit egy helyi lakásban sikerült is elfogniuk. A fiatalember elszámoltatása során elismerte tettét, illetve elmondta azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésében segítőtársa is volt. A további adatgyűjtést követően a rendőrök elfogták a másik személyt is, majd mindkettőjüket előállították. A két tolvaj - cselekményük során - fagyasztott húst, illetve zöldséget tulajdonítottak el, amit hazafelé elrejtettek, azok a megtalálásukat követően visszakerültek a tulajdonoshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.