Végsőkig elhanyagolták

Megerőszakolta 5 éves unokáját - 6 évet kapott

Jogerősen hat év tíz hónap fegyházbüntetést kapott egy 59 éves férfi, aki három évvel ezelőtt megerőszakolta akkor alig ötéves lányunokáját. A Győri Ítélőtábla keddi döntésével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletét.

2011.12.13 16:25MTI

A másodfokon eljáró bíróság bűnösnek mondta ki Orsós Lajost 12. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért mellékbüntetésként hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától az elsőfokú ítélettel egyezően.

A bűncselekmény 2008 januárjában egy Veszprém megyei településen történt. A sértett szülei külföldre mentek, és három gyermeküket a nagyszülők gondjaira bízták, a nagyapát még a gyerekek gyámjává is kijelölték.

A család rendkívül rossz körülmények között élt, a gyerekeket végsőkig elhanyagolták.

A három kiskorú veszélyeztetése nyilvánvaló volt, a helyi gyámhatóság mégsem tett lépéseket a tarthatatlan helyzet megszüntetéséért - hangzott el a tárgyaláson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.