Emberölés a Thököly úton

Rendőrkézen az ékszerészgyilkosság gyanúsítottja

Elfogta a rendőrség azt a 30 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy ékszerészt november 15-én a budapesti Thököly úton.

2011.12.12 15:43MTI

Az Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hozzátette: a hétfő délelőtt elfogott gyanúsított kihallgatása jelenleg is folyamatban van, ennek során a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.    

A férfi arról is beszámolt, hogy a bűncselekmény előtt négy nappal volt a születésnapja, azt követően nem józanodott ki, továbbá – ahogy Fülöp Valter fogalmazott – a kábítószerrel is jó barátságban van. Az ezredes közlése szerint a gyanúsított olyan bestiális módon gyilkolt, hogy ez "tiszta állapotában" talán nem történt volna meg.    

Fülöp Valter elmondta azt is: az elkövető a bűncselekmény után megszabadult a gyilkosság idején viselt ruhájától.     A 66 éves ékszerészt több késszúrással ölték meg. A holttestét délután találták meg, miután a felesége értesítette a rendőrséget, mert nem tudott bejutni az üzletbe.    

A rendőrség a honlapján a bűncselekményt követően közzétett három fotót, amelyet egy biztonsági kamera rögzített, és amelyeken – mint később bebizonyosodott – a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi látható.    

Fülöp Valter kérdésre válaszolva elmondta: az ékszerész egyedül dolgozott, s nem állt rendelkezésükre lista az eltűnt ékszerekről. Megtalálták azonban azt a zálogházat, ahol a zsákmány egy részét, mintegy félmillió forint értékű ékszert értékesített a férfi. A történtek után kapcsolatba léptek zálogházakkal, a férfira is így terelődött rá a gyanú.    
Az ezredes hangsúlyozta: az 1999-ben elkövetett, Fő utcai órásgyilkosság óta órás vagy ékszerész sérelmére ilyen súlyú bűncselekményt nem követtek el. (Akkor az I. kerületben lőtte valaki homlokon, tarkón és közelről nyakon az órást, a bűncselekmény elkövetésével megvádolt férfit a táblabíróság 2005-ben bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette)    
Fülöp Valter arról is beszélt, hogy az idén 24 szándékos emberölést regisztráltak, ezek közül 18 bűncselekménynek az elkövetőjét derítették fel. Hat olyan ügy van, amelynek az elkövetője még ismeretlen, de - mint a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese fogalmazott - a munkatársai dolgoznak a tettesek kézre kerítésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.