Irreálisan magas kamat

Tüzelőutalványokat is elfogadtak az uzsorások

Elfogta csütörtökön a rendőrség azt a három ózdi uzsorást, akik 20-200 ezer forint közötti összegeket adtak kölcsön arra rászorulóknak, irreálisan magas kamatra.

2011.12.09 12:34HavariaPress

Csütörtökön újabb három uzsorást fogott el a rendőrség Ózdon. A három munkanélküli uzsorás 20 és 200 ezer forint közötti összegeket adott kölcsön arra rászoruló családoknak 50-80 százalékos kamatra. Volt olyan, aki 6 éve vett föl tőlük 200 ezer forintot, és azóta mintegy 10 milliót kényszerült visszafizetni.

Ha a kölcsönzők nem tudtak fizetni, megfenyegették őket, sőt több esetben bántalmazásra is sor került.

Az uzsorásoktól a rendőrök másfél millió forint értékben lefoglaltak úgynevezett tüzelőutalványokról szóló elismervényeket is, amiket szintén elfogadtak a sértettektől a tartozások fejében. A három férfi korábban már volt büntetve kifosztás, testi sértés, rablás és lopás miatt. A rendőrség uzsora bűncselekmény, zsarolás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és testi sértés miatt őrizetbe vette az uzsorásokat és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.