Megszívta

Jogerősen hat évet kapott a drogdíler

Hat év fegyházbüntetést rótt a Szegedi Ítélőtábla arra a bajai férfira, aki lebukásáig különböző kábítószerekkel kereskedett, s ezért kábítószerrel való visszaéléssel vádolták.

2011.11.29 15:12HavariaPress

A táblabíróság 626 400 forint értékre vagyonelkobzást is elrendelt a férfi esetében. Bűntársa, aki szintén bajai, 3 év börtönt és 200 ezer forint pénzmellékbüntetést kapott. Esetében 380 500 forint vagyonelkobzást rendelt el kedden az ítélőtábla - értesült a HavariaPress.

Az ügyben első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróságon három másik vádlottal, kábítósszerfogyasztó fiatallal szemben is döntés született, de esetükben az ítélet - ami mindhármuknál próbára bocsátás és pártfogói felügyelet alá helyezés lett - jogerőre emelkedett.

A vád szerint a szobafestőként, alkalmi munkából élő, korábban már büntetett I. rendű vádlott 2007 nyarán Pécsett és Baján ezer darab ecstasy tablettát, valamint 5 gramm kokaint vásárolt, hogy azt értékesítse. A férfit azzal is megvádolták, hogy marihuánát adott el annak a három fiatalnak, akiket első fokon elmarasztalt a bíróság.

A másodrendű vádlott, az elsőrendű vádlottól vásárolt nagyobb mennyiségű ecstasy tablettát, s azt ismeretlen személyeknek eladta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.